diary from a semester abroad in New Zealand

En hård start og et døgn med flymad

En hård start og et døgn med flymad

Tænk sig – man kan planlægge, forberede, undersøge i det uendelige men stadig ikke være 100 % forberedt. Dét skete for os i Københavns lufthavn.

Vi ankom til lufthavnen i god tid sammen med Malene og Michael (Ricos mor og papfar). Køen til check-in var lang, så vi forsøgte at checke ind online – og heldigvis for det. Dét lykkes og vi kunne springe køen over og gå direkte til bagage drop. Her bliver vi mødt af en mand, som skal sikre sig, at alle papirer er i orden. Det tager lang tid. Rico når at sige til mig “Skal vi være bekymret nu?”. Og ja, det skulle vi.

Det viste sig, at mit studie visum krævede bevis for, at jeg rejste ud af landet igen (retur billet). Det havde jeg ikke. Vi blev sendt videre til en medarbejder fra Qatar Airways, som begyndte at ringe rundt for at klarlægge situationen. Alt imens køen til check-in bliver kortere og kortere og flyafgangen nærmer sig farlig hurtigt.

Det hele ender med, at vi må panik købe en retur billet til mig. Det hele skulle gå så stærkt fordi tiden var ved at løbe fra os. Det blev en meget dyr fornøjelse.

Med en alt for dyr retur billet i hånden får vi lov at aflevere vores kufferter. Herefter skal det gå meget stærkt. Derfor får vi slet ikke sagt ordenligt farvel til Malene og Michael. Vi løber op til sikkerhedstjek, maser os foran, får slet ikke pakket tingene ned igen, løber bare med dem i hånden. Igennem lufthavnen, hen til paskontrol, maser os også foran her, og så direkte hen til gaten hvor vi kan gå ombord. Vi nåede det på et hængende hår. Shit.

Ombord på flyet kigger vi på hinanden og jeg er nærmest ved at tude. Vi nåede det!

Malene og Michael skal have et kæmpe tak for at være i lufthavnen sammen med os. I havde overblik, mens Rico og jeg var i panik. Jeg er ked af, at det blev sådan et farvel, men jeg er omvendt også meget taknemmelig for, at i var der. Tak!


Efter en uheldig start, forløb turen til Auckland som planlagt. Det var en virkelig lang tur, og et døgn med udelukkende flymad var en oplevelse.

Pga tidsforskellen (vi er 10 timer foran i Auckland) er d 3 juli forsvundet fra vores kalender. Vi rejste d 2 og er ankommet tidligt onsdag morgen d 4.

Da vi ankom til Auckland lufthavn var vi naturligvis spændte på, hvordan hele visa situationen ville gå. Det gik hverken værre eller bedre end at vi slet ikke skulle vise vores papirer! Her stod jeg med en alt for dyr retur billet, og så var der ingen der ville se den! Typisk… Vi blev nærmest skuffet over, hvor nemt det var at komme ind i New Zealand – slet ikke som man ser på tv! Det var sværere at komme ind i Sverige til midsommer, hvor der var alkohol kontrol, inden vi måtte komme ind i landet!

Nå, det hele endte nu meget godt. Inden vi forlod lufthavnen lykkes det os at afbestille flybilletten.

Nu er vi trætte, glade og ikke mindst spændte på hvad Auckland har at byde på. Vi glæder os til at lære vores nye hjem at kende.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *