diary from a semester abroad in New Zealand

Fiji – Part 2

Fiji – Part 2

Fra Blue Lagoon sejlede vi videre til “Mantaray Island Resort” – en sejltur på ca. en time. Sejlturene til de forskellige øer foregår med en stor båd som sejler hver dag på “faste tidspunkter” (Så faste tidspunkter som “fiji time” nu tillader 😉 ). Systemet fungerer dog virkelig godt!

Det specielle ved Mantaray Island er, at det er muligt at komme ud og svømme med matarays (det ligner en stor rokke). Da det er vilde dyr er det ikke sikkert, at de kommer forbi, mens man er der. Hvis de bliver spottet, får hotellet besked via radio og så er det ellers med at være hurtig – på med snorkel-udstyret og afsted på båden! 

Vores første dag på Mantaray Island brugte vi primært på at snorkle og slappe af. Rico havde det heldigvis bedre – og havde godt af en stille og rolig dag efter svømmeturen i grotterne.


På vores snorkeltur blev jeg dog lidt forskrækket – Jeg spottede nemlig pludselig en rev haj komme imod mig! De er som udgangspunkt ikke farlige, men man bliver da lidt forskrækket, når der kommer en meter lang haj svømmende mod en!! Jeg fik hurtigt kaldt Rico hen, så vi kunne nyde synet af den “lille” fætter. 🙂

Tilbage på sikker grund nød vi (endnu) en smuk solnedgang!

Vi mødte det tyske par fra forleden aften – vi tilbragte aftenen sammen med dem – med drinks og røverhistorier 🙂 De var endda så søde at tilbyde os at låne deres bad, hvis vi blev trætte af kolde bade. Vi bor på sovesalen og her er faciliteterne altså lidt primitive – intet træk og skyl toilet og kun kolde brusebade (til gengæld er badet under åben himmel, hvilket opvejer temperaturen lidt 😉 )


(Vores udendørs og kolde brusebade! 😉 )

Anden dag på Mantaray Island var Rico veludhvilet – han havde simpelthen trukket så mange torsk i land – så jeg var knap så veludhvilet (undskyld til alle de andre på sovesalen 😉 ) 


Efter morgenmad gik vi på stranden. Slappede af, læste og snorklede (selvfølgelig 😉 ). Omkring middagstid søgte vi skygge i baren – men før vi kunne nå at drikke ud, blev der ringet – de havde spottet mantarays!!! Det tyske par kom løbende med deres GoPro kamera og spurgte om vi ikke ville låne det – så pænt af dem! Hurtigt samlede folk sig ved båden med snorkel-udstyr i hånden, og så var vi på vej. Spændte og håbefulde! Og heldet var med os! Vi svømmede med fantastiske, store mantarays!! Jeg kan slet ikke beskrive hvor vild en oplevelse det var! Uden tvivl en oplevelse som vi aldrig vil glemme! Vi var så glade for, at vi havde lånt kameraet, da det lykkes os at få en flot video, hvor man virkelig kan se, hvor tæt vi var på. Wauw!!
Ovenpå den store oplevelse følte Rico, at heldet var med ham. Han tog derfor på en “handline fishing trip”. Jeg blev hjemme – udsigten til et par timers læsning i skyggen med en kold drink var meget tiltalende 😉 Da Rico kom tilbage var han ret kortfattet “den tur behøver du IKKE at skrive om” (så kan I selv regne ud hvordan det var gået 😉 ). Jeg har dog fået et par billeder af deres noget sparsomme fangst.

  

Dagen efter slappede vi af og nød det sidste af vores ophold på Mantaray Island. Jeg fik overtalt en af de ansatte til at finde værktøj frem, så vi kunne lave smykker med muslingeskaller. Det var simpelthen så hyggeligt!


Hen på eftermiddagen sagde vi farvel til Mantaray Island og satte kurs mod nye eventyr. Det har været et skønt ophold med masser af søde mennesker og gode oplevelser.
2 thoughts on “Fiji – Part 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *