diary from a semester abroad in New Zealand

Mit første halvmarathon

Mit første halvmarathon

I går, søndag, gennemførte jeg mit livs første halvmarathon! Sikke en sejr!

Da vi ankom til Auckland for snart længe siden, faldt jeg over en artikel omkring Auckland Marathon. Det er den største løbebegivenhed i Auckland, og den eneste måde hvorpå man kan få lov at krydse Harbour Bridge uden bil.

Dét med at få muligheden for at løbe over Harbour Bridge var min største motivation for at overveje det. Da vi ankom til Auckland var jeg bestemt ikke i særlig god løbeform, og havde egentlig ikke planer om at blive det 🙂

Jeg endte med at tilmelde mig halvmarathon og påbegyndte træningen. I går høstede jeg så frugten af de seneste måneders træning.

Løbet startede i Devenport (ligesom det 15 km’s løb jeg tidligere deltog i). Startskuddet lød allerede kl. 6:50, så jeg skulle tidligt op! Uret ringede 4:45 og afgang var kl 5:30. Jeg skulle nå en færge kl. 5:50. Allerede på vej ned til færgen summede byen af liv. Aldrig har der været så mange løbere i Aucklands gader så tidligt 🙂

Det var stadig mørkt, da jeg stod i køen til færgen.

Der var så mange løbere! Nedenfor står vi og venter på startskuddet kl. 6:50.

Løbeturen gik fint. De gik rigtig godt – lige indtil jeg ramte Harbour Bridge. Dét der havde været min største motivation for at løbe blev mit værste mareridt!! Når man kører over broen i bil/bus tænker man ikke over, hvor meget det rent faktisk går opad. Det går seriøst op, op, op. Broen lyder på 200 højdemeter, hvilket var ganske forfærdeligt at løbe over! 🙂

Efter broen var jeg træt – pyha. Det hjalp på humøret da jeg så Rico. Han var taget ud for at heppe. Han stod omkring 18 km inde på ruten, og det var så dejligt at se ham. Det gav lidt energi til de sidste kilometer.

Inde på opløbsstrækningen fik jeg også øje på Rico. Bedre heppekor findes vist ikke 🙂

Det lykkes mig at nå mit mål på ca. 2 timer. Jeg kom ind i tiden 2 timer og 49 sek. Dét synes jeg selv er ganske udmærket 🙂

Træt, glad og helt rød i fjæset lige efter at være kommet i mål 🙂

Nu kan jeg krydse halvmarathon af listen – så er dét prøvet. Jeg behøver absolut ikke gøre det igen lige foreløbig 😉 haha!1 thought on “Mit første halvmarathon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *