diary from a semester abroad in New Zealand

North Island Roadtrip – part 2

North Island Roadtrip – part 2

Her kommer sidste del af vores mini roadtrip. Du kan læse første del her 🙂


DAG 3

Efter en god nats søvn i Paihia satte vi nu kurs mod vores endelige mål: “Cape Reinga” – toppen af New Zealand! Dette var også dagen, hvor vi havde ultimativt mest kørsel.

Selvom New Zealand ikke har så mange indbyggere, så er landet kæmpe stort. Det betyder også, at afstandene mellem tingene er virkelig store. Fra Paihia til Cape Reinga havde vi mere end 3 timers kørsel.

Jeg havde egentlig planlagt, at vi skulle stoppe på vejen derop for at sandboarde (lidt ligesom at kælke på maven ned af store sand bakker), men på vej derop stødte vi på en backpacker, som stod og tomlede.

Jeg ved ikke, om I kan huske vores tur til Piha Beach i starten af vores ophold hernede? Her endte vi selv med at måtte tomle os frem og efter den tur, er vi blevet enige om, at vi skal være bedre til at samle folk op.

Derfor samlede vi en flink ung mand fra Holland op. Han skulle op til Cape Reinga, hvorfra han skulle starte sin rejse: han skulle gå ned gennem hele New Zealand!

Vi besluttede derfor at køre helt til Cape Reinga og vente med sandboarding til tilbagevejen.

Cape Reinga var fuldstændig magisk – og absolut hele køreturen værd!!

Oppe ved Cape Reinga mødes Det Tasmanske Hav og Stillehavet. Bølgerne slår ind mod hinanden – ligesom vi kender det fra Skagen.

Det var simpelthen SÅ smukt, og både Rico og jeg var meget, meget glade for, at vi havde taget turen helt derop. Vi var desuden heldige med vejret, hvilket naturligvis gjorde oplevelsen endnu bedre.

Efter Cape Reinga satte vi atter kurs sydpå. Ca 20 km fra Cape Reinga ligger der en masse kæmpe store sandbakker. Det ser helt skørt ud med alt det sand i en ellers så grøn natur. Her lejede vi et sandboard og så var det ellers bare med at gå igang!

Det var SÅ hårdt at gå op af sandbakkerne! Man kom hurtigt til at synke i, til midt på læggen og det var virkelig stejlt! På toppen kunne man så endelig høste frugterne af sit hårde arbejde – op på maven og så ellers bare afsted! Jeg synes det var SÅ sjovt – omend noget hårdt 🙂

Godt trætte og fyldt med sand, satte vi nu kurs mod vores næste og sidste overnatningssted. Vi havde booket endnu en skurvogn.

Turen derhen var lang og foregik på små veje – fyldt med bakker og hårnålesving. 3 timers kørsel og en færgeoverfart senere, ankom vi til den fineste lille perle. En gammel fragtcontainer var blevet omdannet til et hyggeligt lille hus og placeret i de fineste omgivelser.

Dét var slet ikke det værste sted at tage et bad – under åben himmel 🙂

Der var vindue i loftet, så man kunne ligge og kigge på stjerner. Det var SÅ flot. Efter en lang og begivenhedsrig dag gik vi trætte i seng. Endnu engang var vi heldige med vejret – det var stjerneklart og vi så flere stjerneskud. Absolut bedste måde at slutte en fantastisk dag af på!


DAG 4

Sidste dag på vores roadtrip. En dag der primært bød på 3 timers kørsel tilbage til Auckland.

Inden vi for alvor satte kurs hjem, stoppede vi dog ved Ngawha Springs. Ngawha Springs ligger i et geotermisk område, som giver varme kilder. Der er flere forskellige pools, som alle har forskellige temperaturer og mineraler. Det er ret specielt at boble rundt i de forskellige pools og tænke på, at det er 100 % naturligt – altså ikke opvarmet på nogen måde. Det eneste minus var stanken – der lugtede mildest talt af æggeprutter 😉

Det kostede kun 4$ pr. mand, og virkede i det hele taget meget lokalt. Det var virkelig hyggeligt!

Hver pool havde sit eget navn samt et skilt hvorpå der stod temperaturen. Desuden var der en oversigt over de forskellige pools og deres mineraler samt egenskaber. “Doctor” var dagens varmeste pool med 43,9 grader! Det var SÅ varmt og vi kunne bestemt ikke være i poolen ret længe af gangen 😉

Meget afslappede – og knap så godt lugtende (der var ikke mulighed for et bad på stedet) kørte vi nu mod Auckland.

Sikke en tur vi har haft! Vi har virkelig nydt at komme væk fra storbyen og ud til fred, ro og smuk natur.2 thoughts on “North Island Roadtrip – part 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *