diary from a semester abroad in New Zealand

På eventyr til Piha Beach

På eventyr til Piha Beach

Rico og jeg har fået cykler hernede. En af Rico’s veninder, som netop har cyklet New Zealand rundt, havde efterladt sin cykel til Rico, og så har vi købt en ny – så nu har vi to 🙂 Vi besluttede derfor, at tage på cykeltur i lørdags. Destinationen var Piha Beach, som ligger ca. 35 km vest for Auckland. Dét kunne vi godt klare…. troede vi.

Vi når nærmest ikke at cykle mere end 200 meter hjemmefra, før vi skal op af den første bakke. En bakke med 12% stigning! Shit.. Dét er ikke ligesom Danmark, og da slet ikke ligesom det flade Lolland 🙂

På vej ud af Auckland cyklede vi på “The Pink Path”. (Cykelhjelm er desuden et lovkrav hernede, så dét havde vi naturligvis også købt).

Første stop ved Mt Roskill – små 8 km fra Auckland central. Stadig ved nogenlunde godt mod. Det var dog slet ikke en rar oplevelse af cykle i byen. Ikke nok med at man skal kæmpe sig op af en million bakker – så skal man også passe virkelig meget på trafikken. New Zealand er slet ikke cykel venlig!

Så begyndte det at gå ned af bakke (ikke bogstaveligt – der gik det stadig virkelig meget op af bakke 😉 ). Vi var nærmest ikke halvvejs, og vi var allerede trætte. Det skal lige nævnes, at Rico var en gentleman og kørte på den dårlige cykel – han havde det virkelig hårdt 🙂

Ca 25 km inde på turen gav vi op. Vi gad simpelthen ikke mere! Vejen var blevet mere smal, fyldt med bakker og sving, og bilerne blæste forbi os, så vi følte os meget utrygge på cyklerne. Vi holdte derfor ind ved et hus. Her ringede vi på, og spurgte om vi måtte parkere vores cykler på hans grund. Han var, ligesom alle andre fra New Zealand, meget venlig – og lod os parkere cyklerne.

De sidste 15 km ud til stranden tomlede vi. Det var lidt en oplevelse, fordi det aldrig rigtig er noget hverken Rico eller jeg har gjort. Det gik dog virkelig fint! Det tog os 3 forskellige lift at komme helt derud, men så fik vi også mødt en masse venlige mennesker!

Målet i sigte! Piha Beach! Dét var sådan en fed følelse da vi endelig nåede derud!

Piha Beach er fantastisk! Sort sand, vilde bølger og smukke klipper!

Det sorte sand skulle eftersignede blive så varmt om sommeren, at man kun kan gå på det, hvis man har sko på.

I baggrunden ses “Lion Rock”. Lion Rock ligger midt på stranden og deler nærmest stranden i to.

Det er muligt at komme op på Lion Rock. Det var dog lidt hårdt for vores trætte cykel-ben 🙂

Udsigten var dog fantastisk og gjorde det hele turen værd!

Mættede af indtryk var det nu tid til at sætte kurs hjem. Frem med tomlen og det store smil – og så ellers håbe på, at vi havde heldet med os 🙂 Dét havde vi heldigvis. Vores flinke chauffør kørte os endda helt til vores cykler. Virkelig luksus!

Tilbage ved cyklerne blev vi meget hurtigt enige om, at vi ikke skulle cykle hele vejen hjem. Hvis ikke bakkerne ville tage livet af os, så ville den sindssyge trafik! Vi cyklede derfor til den nærmeste tog station. Her fangede vi et tog til Auckland central.

Det var simpelthen sådan en god dag! Slet ikke som vi havde regnet med, men endte alligvel med at blive en kæmpe oplevelse 🙂

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *