diary from a semester abroad in New Zealand

South Island Roadtrip

South Island Roadtrip

Beklager på forhånd at dette opslag bliver virkelig langt 🙂


Torsdag d. 8 november fløj Andreas, Henriette, Rico og jeg fra Auckland til Queenstown på sydøen – en ca. 2 timers tur fra Auckland. Her skulle vi hente vores rullende hjem for de næste 8 dage. Efter lidt ventetid og diverse instrukser om hvorledes “hun” virkede – kørte vi afsted.

Som det måske kan ses på ovenstående billede, havde vi bestemt ikke ret godt vejr. Det regnede og regnede og regnede. Vi havde planlagt, at første overnatning skulle være ved Lake Tekapo – ca. 3 timers kørsel fra Queenstown. Jeg havde set billeder fra Lake Tekapo, som var virkelig smukke – dét syn mødte vi ikke rigtig. Tåge og regn udgjorde vores “udsigt”. Af samme årsag har jeg faktisk ingen billeder derfra.

Vi havde parkeret lige ved søen, og krydsede fingre for bedre vejr den næste dag. Da vi vågnede fredag morgen var det, som at vågne på Nordpolen – det var SÅ koldt i vores autocamper. Vi var vågnet op til sne!! Vi forlod Lake Tekapo og satte kurs mod Christchurch. Egentlig skulle vi have været et andet sted henne, for at svømme med delfiner – men eftersom vejret bød på regn og sne, blev planerne ændret.

Ved ankomst til Christchurch var sneen stoppet og erstattet af regn. Af samme grund så vi ikke så meget af byen. Christchurch blev for nylig ramt af et jordskælv, så store dele af byen er stadig under opbygning. Vi satte i stedet kursen direkte mod en restaurant hvor vi kunne få varmen og spise god frokost 🙂

Efter en god frokost i Christchurch fik vi handlet ind, og satte derefter kurs mod en campingplads lidt længere inde i landet. Ved ankomst til campingpladsen var der endelig ophold i regnvejret. Det hjalp selvsagt lidt på humøret, og vi fik en god nats søvn og et tiltrængt bad på campingpladsen.

Lørdag morgen forlod vi campingpladsen i godt vejr (endelig!). Vi skulle til Hokitika. Planen var, at vi skulle køre igennem Arthurs pas – men dét var desværre lukket. Det dårlige vejr have medført skred fra bjergene, hvorfor vejene var blevet skyllet væk. Vi var derfor nødt til at tilføje næsten 120 km til køreturen og køre igennem Lewis pas istedet. Selve køreturen var helt fantastisk smuk; vi kørte mellem bjergene og hårnålesving.

Ved ankomst til Hokitika kørte vi lidt længere ud for at se Hokitika George. Her er der vand, som kommer ned fra bjergene, og pga. mineralerne i vandet kan det have forskellige farver (tyrkis, gråt/mælkehvidt, osv) – her var vandet altså mælkehvidt.

Vi parkede Beatrice (det navn, som vi døbte vores autocamper 🙂 ) på en parkeringsplads ved den lokale rugbybane i Hokitika. Herfra kunne vi gå direkte ned på stranden. Vi så solnedgang på stranden og hyggede os med “smut”, mens vi ventede på mørkets frembrud. Vi skulle nemlig ud og se efter glow worms.

Da det var mørkt, kørte vi hen og parkerede bilen ved Hokitika Glow Worm Dell. I dagslys ser det ikke ud af meget – blot en lille indhegnet sti hen til en blindgyde med en stejl skrænt (vi blev slemt skuffet første gang vi kørte forbi for at kigge – altså i dagslys 😉 ). Da vi kom tilbage senere, hvor det var blevet helt mørkt, blev vi bestemt ikke skuffet. Tusinder og atter tusinder af små lysende pletter, lyste skrænten op. Det kan slet ikke beskrives. Det føles, som at stå og kigge på stjerner – bare meget tættere på. Det er ikke til at tage billeder af det, men det er et mentalt billede, som ingen af os nogensinde vil glemme. Ganske enkelt helt magisk og fantastisk!

Efter en god nats søvn stod vi tidligt op og forlod Hokitika. Vi skulle køre ned til Franz Josef Glacier. Hele vejen derned krydsede vi fingre for, at vejret holdt. Vi havde nemlig booket en helikoptertur inkl. hike på gletsjeren. Heldet var med os! Vejret forblev virkelig godt, og vi kom afsted. En kort helikoptertur op på gletsjeren, efterfulgt af 3 timers hike – herefter en helikoptertur tilbage til byen igen. Det var en kæmpe stor oplevelse. Jeg har altid gerne ville flyve helikopter, og det var så fedt at få lov at prøve det!

Da vi kom tilbage på sikker grund, trængte vi til afslapning. Vores gletsjertur havde givet adgang til nogle hot pools lige ved siden af. Det var skønt at ligge og boble rundt, og ikke mindst få et dejlig varmt bad efter at have kravlet rundt på isen 🙂

Vi forlod Franz Josef og kørte længere sydpå. Efter et stop ved Fox Glacier (New Zealand’s 2. gletsjer) for at spise velfortjent aftensmad, kørte vi Beatrice ud til Lake Matheson – også kendt som Mirror Lake. Her overnattede vi.

Tidligt næste morgen tog vi en kop kaffe i hånden og begav og rundt om Mirror Lake. Morgensolen var fantastisk, og søen var utrolig smuk.

Når man kigger på ovenstående billeder, forstår man godt, hvorfor de kalder det Mirror Lake. Wauw!

Fra Mirror Lake satte vi kurs mod Wanaka. En lille hyggelig by ikke så langt fra Queenstown. Her fik vi handlet og kørte derefter ud til en campingplads lidt udenfor byen. Vejret var fantastisk, og vi nød at have en hel eftermiddag uden for mange planer.

Campingpladsen lå lige ned til Lake Wanaka, som er helt klar. Jeg kunne slet ikke lade være med at hoppe i – selvom det var virkelig virkelig koldt 🙂

Henriette og jeg var på kajaktur på søen – omgivelserne var SÅ smukke.

Tirsdag morgen slappede vi af og nød de smukke omgivelser. Andreas og Rico var desuden afsted på en lille kajaktur – ca. kl. halv elleve…

Efter en rolig morgen, kørte vi mod Queenstown. Vi gjorde dog et kort stop ved “Wanaka Tree” – nok det mest fotograferede træ i hele New Zealand 😉

Intet stop i Queenstown uden en burger på “Ferg burger”. Dén anbefaling havde vi fået mange gange, så vi måtte naturligvis prøve – og det skuffede absolut ikke! 🙂

Munden fuld af burger og svært ved at skjule begejstringen 😉

Efter frokost tog vi en gondol lift op på et bjerg i Queenstown. Herfra havde vi den fineste udsigt over byen!

På toppen kunne vi køre små moon-cars ned. Dét var virkelig sjovt! 🙂 Der blev naturligvis indgået væddemål om hvem der var hurtigst.

Vi forlod Queenstown og kørte ud til Lake Wakitipu. Her parkerede vi bilen og nød en smuk solnedgang.

Onsdag morgen stod vi meget tidligt op, for at køre ud til Milford Sound. Det er en lang, kringlet tur – men vi havde fået fortalt, at det var hele turen værd. Milford Sound er en nationalpark med bjerge og vand.

Vi tog på bådtur ud i Mildford Sound – og det var virkelig virkelig pænt!

Vi overnattede samme sted – ved Lake Wakitipu – og nød vores sidste aften. Torsdag morgen pakkede vi bilen og kørte tilbage til Queenstown lufthavn, hvor vi afleverede vores rullende hjem.

Det var en kæmpe stor oplevelse, at opleve så meget af sydøen. Vi kørte godt og vel 2150 km, og kunne vende hjem til Auckland trætte og mættede af indtryk.

 

 1 thought on “South Island Roadtrip”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *